HTML

Destyverse - Az Én Univerzumom

Időnként késztetést érzek hogy idekarcoljak néhány szépen megrajzolt mondatot. Legtöbbször csak gondolatok, szemelvények a mindennapjaimból, néha cikkek, értekezések, esetleg novellák.

Friss topikok

  • lvnte (törölt): ...hova? :D (2009.01.02. 21:32) Elköltöztem.
  • lilla.: odavagyok a postjaidert.es ezert a bejegyzesert a legjobban. (2008.10.31. 15:02) The first of many
  • barbi: csipa a leggjóbb (2008.10.25. 01:34) Csipa
  • szenilla: you're too good, hahaha:D (2008.10.12. 16:00) Hajnalodik...
  • Mayte: Nagyon tetszik az utolsó írásodat. Sok minden szeretném hossza írni de tudod hogy ez nekem problém... (2008.09.26. 22:45) Kezdjük el...

Linkblog

Múzsa által hitelesítve - Égitestek bűvöletében

2008.12.24. 23:32 Destinix

 Nyújtózkodó galaxisok

 

Néha úgy esik, hogy a végtelen kozmosz gyönyörében egy magányos csillagváros megpillantja párját. Messziről észreveszi forró, vakító magjával annak bájos csápjait és fényes mindenségét. Megannyi napocskája ékszerként tündököl lencse alakú testén – minden egyes világító pont, pötty szemet kápráztatóan helyezkedik el, s csábítja a végtelenség tekintetét.

A galaxis pedig megindul milliárdnyi csillagával, s közelíteni kezd a kiszemelt gravitációs csomóponthoz. Nagyszerűsége, tekintélyt parancsoló mérete, fényereje semmit sem ér ezen a fronton – a mágnesként operáló spirál csábítása nem csak legyőzhetetlen, de nem is legyőzni kívánt. Édes, kissé csípős. A hideg, rideg űr egyik ritka, forró pontja. A csillagváros nyújtózkodni kezd, mikor potenciális párja közelébe ér, de megálljt parancsol neki a mindenség. Lelassít. Csápjai lassan nyílni készülnek, pontjai legfényesebbijei előre türemkednek, hogy ragyogásukkal hívják fel társulatukra a figyelmet.

A másik galaxis megremeg, de nem mutatja jelét zavarnak, izgatottságnak. Kikezdhetetlennek tűnő tündöklése abszolút. Nincs helye bizonytalanságnak, gyengeségnek, sem hiányérzetnek. Csak a csillagok sűrű, végtelennek tetsző függönye mögött pulzáló mag az, mely mikor megmutatja magát, árulkodik.

Árulkodik félelemről, kétségekről. A tökéletesség jegyében izzó központ ellentmond az őt takarni kívánó fénypontoknak. Szükségletekről, kívánalmakról árulkodik.

Micsoda késleltetés! Elképesztő szuszpenzió! A galaktikák megkezdik keringésüket egymás körül, de előre lehet tudni, hogy ha egyszer be is teljesül vonzalmuk, arra is mindenképp évmilliárdokat kell várni. Ezt teszik lehetővé a körülmények. Erre van lehetőség. Garancia, biztosíték a célba érésre nincsen. Ki-kinyújtják csápjaikat, belekapnak a másikba – elöljáróik összeütköznek, kóstolgatják egymást. Néhány csillaguk ottmarad a másiknál, de csápjaik nem akadhatnak össze. A magok egyesülése pedig olyé éDes, oly nagyszerű.

Az univerzum megfeszülve figyel.

 

 

Destinix

2008-12-24

 

This is the dance. The "it's-worth-to-wait-for-it" dance.

 

 

--->

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://destinix.blog.hu/api/trackback/id/tr75840614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása